Om oss

Vi på Blowtech Group är experter på formblåsning av plast. Med 35 formblåsningsmaskiner är vi dessutom störst i Skandinavien på teknisk formblåsning.

Att vara störst innebär höga förväntningar från våra kunder. Vi vågar också påstå att vi har en unik bredd i vår kompetens. Vi har nyligen investerat i fem nya formblåsningsmaskiner och vi har ambitionen att ständigt förbättra oss, ständigt vara i framkant och ständigt möta de nya krav som ställs av marknaden.

Blowtech Group är ett relativt ungt företag, men med 50-åriga rötter. Blowtech startades 1999 i Värnamo,  av Klas Jansson. Redan 2010 kunde företaget göra sitt första stora företagsförvärv, då anrika formblåsningsföretaget Gnosjöplast (grundat 1969) köptes. 2012 var det dags för nästa stora förvärv. Då av Gera Technology (grundat 1964). I dag omfattar koncernen två fabriksanläggningar för teknisk formblåsning. En i småländska Gnosjö och en i norska Kongsvinger.

Företaget ägs av grundaren Klas Jansson. Som delägare finns även två välkända företagare från Gnosjöregionen: Lennart Norin och Rune Johansson, som båda två var med och investerade i företaget från start. Samtidigt finns också Peter Didriksson och Daniel Adolfsson på ägarsidan vilka båda två är aktivt jobbande i bolagen.

Hur har då Blowtech lyckats med detta? Att växa från noll vid starten 1999, till dagens position som Skandinaviens största företag inom teknisk formblåsning?

– Det beror på att vi har djup kunskap om tekniken. Formblåsning är en speciell industriell nisch och kompetens inom det området är ganska ovanligt, säger ägaren Klas Jansson, som egentligen inte tycker om att orda så mycket om sig själv och företaget.

– Vi har en jordnära filosofi i företaget. Vi vill göra saker och ting så enkelt som möjligt och undvika att komplicera i onödan.

Läs mer om Blowtech Group:
Reportage i tidningen Fordonskomponeten
(se sidan 26-29)