• Svenska
  • English
Nu byter vi logotype!


Blowtechs nya logotype symboliserar drivkraft, rörelse och ger en tydligare koppling till Xano-koncernen.

Blowtech ingår sedan en tid i Xano-koncernen. Nu kommer det att synas även i den grafiska profilen. Blowtech har fortfarande kvar ambitionen att vara ledande inom formblåsning av plast i Norden. Namnet är kvar och en drivande självständighet inom företaget. Men det grafiska uttrycket och symbolen från Xano kommer nu att bära även Blowtechs varumärke.

Xanos strategi är att expandera genom att utveckla, förvärva och driva tillverkande verksamheter med unika eller marknadsledande produkter.

Blowtech passar in i den strategin med en marknadsledande position inom formblåsning.

Symbolen i logotypen symboliserar drivkraft och rörelse. Det är något som karaktäriserat även Blowtech sedan starten och nu, tillsammans med syskon i Xanokoncernen, kan nya steg tas i utvecklingen. Blowtech och Cipax i Xano-koncernen har hittat varandra.

– Vi jobbar tätt nu med Cipax. De arbetar med en process som är närliggande vår, rotationsgjutning. Vi tillverkar samma typer av produkter, även om vi är inne i olika faser, säger Peter Didriksson, vd för Blowtech.

Snabbt sammanfattat kan man säga att rotationsgjutning passar ofta bäst när det gäller tillverkning av mindre produktionsvolymer och formblåsning när det handlar om större produktionsvolymer. Tillsammans kan de båda företagen ge en mer komplett tillverkningserbjudande

– Vi har ett utvecklingssamarbete med Cipax för att hitta gemensamma utvecklingsmöjligheter.