• Svenska
  • English
Blowtech dragkamp
Nordisk förbrödring i Gnosjö

Blowtechs syskonfabriker i Norge och Sverige drabbade samman i Gnosjö. Alla vann, kan man säga. Syftet var att öka gemenskapen mellan broderländerna.
Det skiljer en nationsgräns och 44 mil mellan Blowtechs fabrik i Gnosjö och den i Kongsvinger. Men Blowtech jobbar på att överbrygga gränserna. I linje med det hade man en gemensam resa till Göteborg och Volvo förra året. I år var samlingspunkten Gnosjö. Personal från den norska fabriken fick bekanta sig med fabriken och kollegorna i Gnosjö. Tävlingar och fest stod på programmet. Det hettade till i tävlingsnerverna när en landskamp ordnades, med bland annat dragkamp, på gräsplanen framför fabriken.

Blowtech Varför gör ni detta? – Det är för att öka lagandan mellan fabrikerna, säger Klas Jansson, ägare och teknisk direktör. – Vi vill vara en enhet, fast det är två fabriker. Det är ganska många mil emellan? – Javisst och det är lite kulturskillnader, men det jobbar vi med. Efter tävlingarna och besöket på fabriken i Gnosjö, fortsatte kvällen på Harrys i Värnamo, med middag, ytterligare tävlingar och fest. Blowtech pilkastning Hur har dagen varit? – Perfekt, det kan inte bli bättre, säger en nöjd Peter Didriksson, som är vd för Blowtechgroup. – Resan till Göteborg förra året var väldigt uppskattad, så vi hade höga förväntningar. Det var roligt med dragkampen? – Absolut. Och det är bra att få träffa varandra, utbyta erfarenheter och se att det är inte så farligt det här med Norge eller Sverige. Nu sätter ni av en fredag, det måste kosta en del i utebliven produktion? – Javisst kostar det en del. Men vi tycker att det är värt det. Vi har presterat så bra också att vi har möjlighet att göra sådana här event. Det går bra nu, siffrorna pekar uppåt? – Ja det gör det. Norgefabriken går mot sitt rekordår i år. Drag-3-serie